COMUNICAT DE PRESA – PRIMUL AN DE PROIECT

1862total visits.

“INCLUSIVE&PRACTICAL ASSESSMENT TOOLS FOR GUIDANCE PRACTITIONERS” (INCLUSIVE+) este un proiect transnațional, coordonat de Fundația COREMSA, Spania. Acest proiect a atins punctul de mijloc în implementare, finalizându se primul an. Iata câteva rezultate și livrabile ale acestui prim an:

• Realizarea unei cercetari, de către organizațiile implicate în proiect, cercetare, care a combinat metode cantitative și calitative de colectare și analiză a datelor. Obiectul de cercetare îl reprezintă “abilitățile de bază, în materie de ocupare a forței de muncă”, pentru adulții cu nivel scăzut de calificare, din cele cinci țări partenere.

Raportul transnațional, cu rezultatele finale ale cercetării, pentru cele 5 țări, poate fi consultat aici:

Raport transnational cercetare

• Elaborarea unui set de Carduri de evaluare a competențelor pentru adulții cu abilități scăzute – ca metoda de screening, special gândita pentru persoanele slab calificate/sau cu mai puține abilități, în vederea identificarii „nevoilor de bază pentru angajare.” S-a creat, astfel un Portofoliu de Abilități și un instrument – Evidence Toolkit, bazat pe tehnica de interviu STAR. Există 71 de carduri, care se referă la:
  • Abilități personale;
  • Abilități sociale;
  • Abilități profesionale;
  • Abilități digitale;
  • Hobby-uri.
  • Derularea unui workshop de simulare a utilizarii cardurilor, pentru obtinere feed back, chiar de la experții implicați în echipele de proiect, ale organizațiilor partenere, în cadrul întâlnirii transnaționale, organizate în luna iunie 2019, la București.
  • Derularea unor ateliere de pilotare a cardurilor – lunile septembrie-octombrie 2019, in toate cele 5 țări partenere.

Versiunea finală a setului de Carduri de evaluare a competențelor (tradus în 5 limbi, inclusiv in limba română) va fi realizată pe baza feed back-ului primit la atelierele de pilotare. Setul final va fi promovat și va putea fi descărcat gratuit de către orice persoană și organizație interesată, de pe site-ul proiectului, precum și de pe paginile organizațiilor partenere.

Comunicat de presa_oct. 2019

1862total visits,1visits today